Đuro Radosavović rođen je u Titogradu 24. marta 1986. godine (ovan, bik).

Studirao prevođenje na Institutu za strane jezike u Podgorici (engleski i francuski jezik). Po potrebi se služi i italijanskim.

Sa engleskog jezika preveo knjigu Deklaracija (autori: Antonio Negri i Majkl Hard), sa francuskog preveo nekoliko knjiga (izdavač Nova knjiga, Podgorica).

Dobitnik nagrade Francuskog kulturnog centra za kratkometražni film „Lica mladih“, a kao laureat nagrađen putovanjem na filmski festival u Kanu, gdje je 2008. godine prikazan njegov film u okviru selekcije J. production.

Objavio 2011. godine roman Budva, bagra i blud (izdavač Čarobna knjiga, Beograd). Od decembra 2011. godine piše subotom kolumnu Kosmos ispod sača za ART (dodatak za kulturu DN Vijesti), a po tekstu istoimene kolumne biće izvedena monodrama.

Za magazin ONA piše jednom mjesečno kolumnu pod nazivom MontenegrinGo. Tekstove i priče objavljivao u mnogim nedjeljnicima i časopisima u regionu (ARS, Vreme...).

Objavljuje i književne kritike. Kratke priče do sada prevedene i objavljene na francuskom, engleskom i ruskom jeziku. Dobio nagradu i plaketu Matice crnogorske za najbolji esej (konkurs 2014. godine).

Od 2012. godine saradnik u organizovanju i medijator umjetničkog programa međunarodnog sajma knjiga u Podgorici.

Uređivao i vodio radio emisiju, radio u organizaciji GIZ, bio turistički vodič i planinar, pisao scenarija za kratkometražne filmove, muzičke i reklamne spotove.

Obuku za copyrighter-a služio u advertajzing agenciji Trumpet (Beograd).


NAJNOVIJE VIJESTI

Pratite nas putem:

2BS Forum u Budvi.

Organizovanje svečanosti.

Joomla day

Organizovanje jubileja.